Stapel magazines

3 redenen waarom het belang van content marketing toeneemt

Content marketing zit in de lift. Het is een handig middel om je doelgroep te betrekken bij je merk. Je laat hier namelijk door blijken dat je je doelgroep goed kent. Want weten welke content aantrekkelijk is voor je doelgroep is essentieel. En dat apprecieert je doelgroep, want ze zullen terugkomen voor meer. Cijfers bewijzen het belang van content management: dus begin je content kalender al maar samen te stellen!


Content marketing is the only marketing left

Seth Godin

1. Het is goedkoper

Content marketing is 62% goedkoper dan de traditionele marketing. Daarnaast genereert content marketing drie keer meer leads. (Leads kunnen gezien worden als potentiƫle klanten). En dat terwijl lead generation bovenaan de uitdagingen van marketeers staan.

Cijfers van Hubspot
Bron: Hubspot

2. Aanbevelingen van vrienden

9 op 10 van de lezers luistert naar aanbevelingen die vrienden met hen delen. Dit bewijst dat content marketing de brandstof is voor sociale media. 80% van de gebruikers negeert daarbovenop gesponsorde berichten. Hoewel adverteren goed is om je naambekendheid snel te vergroten, concentreer je je dus best ook op het organisch bereik van je inspanningen op social media.

Het blijkt ook dat 7 op 10 van de consumenten bedrijven liever ‘leert kennen’ via online artikelen en blogs, dan via de traditionele reclame.

3. Content marketing als strategisch middel

85% van de marketeers wereldwijd is overtuigd van de kracht van content marketing. Ze gebruiken het om meer interacties met klanten te genereren. Ook Google Trends bewijst de toenemende interesse. Sinds 2013 is het aantal zoekopdrachten naar “content marketing” sterk gestegen.

Bron: Google Trends

Ben jij overtuigd van de kracht van content? Laten we samenwerken om te komen tot een sterke strategie die volledig is aangepast aan jouw brand.

Bronnen

De cijfers spreken voor zich: contentmarketing is onmisbaar. (2017, 4 augustus). Geraadpleegd op 18 februari 2019, van http://www.newsmaster.be/nl/waarom-contentmarketing-onontkoombaar-is/

Akkie Riewald, A. (2018, 16 april). Hoe nuttig is contentmarketing? Overtuigende feiten! – Content Marketing Management. Geraadpleegd op 18 februari 2019, van https://contentmarketingmanagement.nl/hoe-nuttig-contentmarketing-overtuigende-feiten/Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.